پرده آخر جشنواره سینما‌حقیقت

مستندهای برگزیده معرفی شدند

‏عصر یکشنبه ۲۵ آذرماه مراسم‌ اختتامیه جشنواره فرهنگی هنری سینما‌حقیقت با اجرای رامین حیدری‌فاروقی در حوزه هنری و و حضور جمعی از مدیران سینما برپا شد.
در این مراسم رخشان بنی‌اعتماد، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، سیف‌الله صمدیان، حبیب ایل‌بیگی، سید صادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، علیرضا قاسم‌خان، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، محمد اطبایی و جهانگیر کوثری از جمله مهمانان و دست‌اندرکاران حاضر بودند.
در اولین بخش این برنامه جعفر صانعی‌مقدم مدیر گروه هنر و تجربه با همراهی صمدیان، فیلم‌های «بهارستان خانه ملت» و «اسرار دریاچه» را به کارگردانی آرمین ایثاریان بدون اولویت برگزیده بخش «هنر و تجربه» معرفی کردند.
جایزه ویژه شبکه مستند نیز به فیلم «دلبند» اختصاص یافت.
معرفی برترین‌های بخش صنعت و معدن
در بخش فیلم‌های صنعت و معدن هم هیات انتخاب، جایزه سوم خود را به طور مشترک به «روی سبز بیابان» فتح‌الله امیری و «سنگ و نان» محمد عبداللهی‌، ‌جایزه دوم را به محمد اسکندرزاده برای ساخت فیلم «شور شیرین» و جایزه اول را شامل تندیس و ۱۵۰ میلیون ریال به عزت‌الله پروازه کارگردان‌ فیلم «گالین» اهدا کردند.
انتظامی: در قانون منع به کارگیری بازنشستگان نامهربان بودیم
در ادامه سرپرست سازمان سینمایی برای تقدیر از یک مدیر صنعتی و عضو هیات انتخاب این بخش دعوت شد.
حسین انتظامی برای قدردانی از مهدی کرباسیان، رییس سابق هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) گفت: تقدیر از ایشان خیلی جا دارد چون یک مدیر فرهنگی می‌تواند در بخش صنعتی کاری کند که توجه اهالی فرهنگ و هنر به آن حوزه جلب شود.
او افزود: ما در اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان مهربانانه رفتار نکردیم و یکی از این چهره‌ها آقای کرباسیان بود که از شخصیت‌های کم نظیر در مدیریت کشور هستند.
جوایز بخش بین‌الملل‌
در این بخش برگزیدگان با کمی بی‌نظمی و ناهماهنگی معرفی شدند که مجری مراسم گفت: باید قبل از این بخش به داوران نوشته‌ها داده می‌شد که هماهنگ باشند ولی امسال طور دیگری برنامه‌ریزی کردند و حالا که این طور شده جور آن را هم خواهیم کشید.
بهترین فیلم مستند نیمه‌بلند با چهار هزار دلار به «فریاد رو به باد» از ایران به کارگردانی عطا مهراد و سیاوش جمالی تعلق گرفت که در بیانیه‌‌ هیات داوران آمده بود؛ این فیلم نگاهی است، چند لایه به جامعه کنونی ایران با تمرکز بر چالش‌های یک شخصیت جوان که تمایل او به خلاقیت و هرگز تسلیم نشدن او به شیوه بسیار انسانی به تصویر کشیده شده است.
بهترین مستند کوتاه با سه هزار دلار: «ماهیاک» به کارگردانی فرح زارع از ایران.
جایزه ویژه هیات داوران دو هزار دلار: «لولو: مروارید بوکسور» از کشور تانزانیا.
در بخش بلند: لوح تقدیر «جنگ نه ماهه» از مجارستان و قطر.
جایزه ویژه هیات داوران: فیلم «آلیشیا» از هلند.
جایزه نقدی ۵۰۰۰ دلاری این بخش هم به بهمن کیارستمی سازنده فیلم «اکسدوس»
اهدا شد.
تقدیر از مشیری با حضور بنی‌اعتماد و انوار
دیگر بخش این مراسم ‌به تقدیر از منوچهر ‌مشیری اختصاص داشت که این کار با حضور رخشان بنی‌اعتماد و فخرالدین انوار انجام شد.
مشیری که گفته شد به سختی این تقدیر ‌را پذیرفته در سخنانی کوتاه گفت: من شرایط جسمی مناسبی نداشتم و امروز سعی کردم خودم را آماده کنم تا از آقای طباطبایی‌نژاد و همکاران پرتلاشش تشکر کنم. این جشنواره مسوولیت‌های مرکز را به خاطر استقبال دور از انتظار از آن، بیشتر کرده است و حتی اگر بپذیریم نیمی از حاضران در جشنواره به مستند علاقه‌مند باشند، هم ظرفیت‌ها را نشان می‌دهد و هم تاکید بر اینکه مسوولان ‌جهت‌دهنده باشند به این ظرفیت به ویژه برای کسانی که امید دارند و می‌خواهد ‌خود و خانواده‌شان از این راه ارتزاق کنند.
جوایز بخش شهید آوینی
در این بخش اکبر نبوی، هادی ناییجی و پناه برخدا رضایی اعضای هیات داوری اعلام کردند: دیپلم افتخار و جایزه ۳۰ میلیون ریالی به محسن زارعی کارگردان فیلم «بلوچستان» تعلق می‌گیرد و تندیس برنزی شهید آوینی به ماهان خمامی‌پور اهدا می‌شود. تندیس نقره‌ای شهید آوینی هم به محمدرضا وطن‌دوست برای فیلم «لسک» اهدا شد. همچنین تندیس طلایی و ۱۲۰ میلیون ریال به وحید چاوش کارگردان فیلم «خاطرات یک خبرنگار جنگ» تعلق گرفت، او پس از دریافت جایزه‌اش بیان کرد: فکر می‌کنم خوب است جایزه بزرگ آوینی را که قبلا بزرگ‌تر بود بازتعریف کنیم چون الان به‌ یک بخش متفاوت‌تر تبدیل شده است. شاید بد نباشد سیستم داوری و انتخاب را نیز بررسی کنیم چون به‌نظر در حال آزمون و خطا هستیم.
در ادامه تندیس طلایی شهید آوینی به دکتر حمیدی، پزشک جراحی که در سوریه بدون امکانات جراحی‌های سنگین انجام می‌داد، تعلق گرفت. همچنین یک تندیس طلایی با ۷۰ میلیون ریال به مجید جعفری‌لاهیجانی برای تالیف کتاب «هنر در گرماگرم انقلاب» اهدا شد.
تقدیر از حسین ترابی
بخش بعدی ‌این اختتامیه به تقدیر از حسین ترابی اختصاص داشت که با حضور انتظامی، شاهسواری و طباطبایی‌نژاد انجام شد.
ترابی در سخنانی بیان کرد: در بزنگاه انقلاب که خیلی‌ها فکر ترک دیار بودند جانم را کف دستم گذاشتم و انقلاب ایران را به صورت رنگی مستند کردم آن هم بدون قضاوت، ولی بارها آن را مثله و تکه شده از تلویزیون پخش کردند در صورتی که یک اثر کلیتش باید قضاوت شود.
سرانجام به همت آقای جعفری جلوه از پستوی توقیف درآمد و امسال هم با تلاش آقای طباطبایی‌نژاد در جشنواره نمایش داده شد. بنده امسال داور جشن خانه سینما بودم و شهادت می‌دهم فیلم‌هایی بودند که یک سر و گردن از فیلم‌های بدنه بالاتر بودند.
او با بیان اینکه سینمای مستند و جشنواره حقیقت را در سال‌های اخیر مدیون حسن‌خلق مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی می‌داند، گفت: در پایان سلام می‌گویم به تمام سینما‌حقیقتی‌ها و آنهایی که به کتمان حق نمی‌پردازند و جز حق نمی‌گویند.
جوایز بخش مسابقه ملی:
در این بخش لوح افتخار، تندیس و جایزه نقدی اهدا شد.
بهترین‌ موسیقی: فیلم «خانه‌ای برای تو»
بهترین صدا: «آواز جغد کوچک» (صادق رضا نیا و مهرداد میرمحمدی)
بهترین گوینده یا نویسنده گفتار متن: مینا مشهدی‌مهدی نویسنده و هادی اسفندیاری گوینده فیلم «آنجا که باد می‌وزد»
بهترین تدوین: بایک حیدری برای فیلم‌ «خاتمه»
بهترین تصویربرداری: فیلم «اسرار دریاچه»
بهترین پژوهش: لوح تقدیر و ۳۰ میلیون ریال جواد وطنی برای فیلم «ورس» و تندیس جشنواره به آرمین ایثاریان برای «اسرار دریاچه»
بهترین مستند کوتاه: لوح تقدیر به آزاده بیزار گیتی برای فیلم «اهل آب» و تندیس جشنواره به «ارد عطارپور» برای مستند «پرسپولیس شیکاگو»
بهترین کارگردانی مستند نیمه بلند: ماریا ماوتی برای فیلم «زمان»
بهترین کارگردانی مستند بلند: لوح تقدیر و ۳۰ میلیون ریال به هادی زارعی و مهدی زارعی برای فیلم «خاتمه»
تندیس جشنواره و ۱۵۰ میلیون ریال به مهدی بخشی مقدم برای فیلم «خانه‌ای برای تو».
جایزه ویژه هیات داوران:
تندیس جشنواره و ۱۲۰ میلیون ریالی به زینب تبریزی برای کارگردانی فیلم «تمام چیزهایی که جایشان خالی است»
برگزیده این جشنواره از مدیران گروه «هنر و تجربه» تقاضا کرد این فیلم را در ماه اکتبر سال آینده اکران کنند که همزمان با روز جهانی پستان است، چون هدفش از ساخت این فیلم آگاهی‌بخشی بوده است.
جایزه ویژه دبیر جشنواره ‌هم به مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال به مهدی نورمحمدی برای فیلم «آواز جغد کوچک» اهدا شد. او این جایزه را به مردم ایلام تقدیم کرد.
پایان بخش این مراسم به اهدای جایزه بزرگ جشنواره اختصاص داشت که طباطبایی‌نژاد و انتظامی نشان فیروزه و ۲۰۰ میلیون ریال را به مهدی شامحمدی برای تهیه‌کنندگی فیلم «خانه‌ای برای تو» اهدا کردند. شامحمدی برای دومین بار جایزه بزرگ این جشنواره را
دریافت کرد.
همچنین با حضور منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما سه فیلم به عنوان بهترین فیلم‌ها از نگاه‌ تماشاگران معرفی شد. در این رای‌گیری اعلام شد که کامران ملکی ناظر بوده است.
رتبه سوم: مرکز سوره برای تولید فیلم «خانه‌ای برای تو»
رتبه دوم: خانه مستند برای تولید فیلم «مهین»
رتبه اول: محمد اعلا از موسسه حیات تصویر وحش برای تولید فیلم «در قلمرو افعی دم عنکبوتی.»

عمومی
شناسه : 5575
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا