اگر می خواهید در عید چاق نشوید این نکات را رعایت کنید

یکی از نگرانی هایی که در ایام نوروز وجود دارد، افزایش وزن در این روزها است. البته با رعایت برخی نکات می توانید از چاق شدن در این ایام جلوگیری کنید.

در ایام نوروز، معمولا برنامه غذایی روزانه تغییر می‌کند. این تغییرات ممکن است سلامت بدن را به خطر بیندازد. یکی از مشکلات اساسی در نوروز، اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینی، شکلات، آجیل و … است.

این در حالی است که اضافه وزن و چاقی می تواند منجر به دیابت نوع دو، فشار خون بالا، چربی خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی شود.

با این وجود می توان با رعایت برخی نکات از اضافه وزن و چاقی  در ایام عید جلوگیری کرد:

شیرینی های کوچک بخورید

اولین نکته این است که  از انواع شیرینی‌های ساده و در اندازه کوچک استفاده کنید. اگر مایل به مصرف شیرینی هستید، از شیرینی‌های ساده و کوچک و به مقدار کم استفاده کنید.

شیرینی‌های تازه با مقادیر زیاد شکلات، خامه یا ژله تهیه می‌شوند. بنابراین میزان کالری، قند و چربی بالایی وارد بدن می‌کنند. این موضوع می تواند نه تنها منجر به اضافه وزن شود بلکه چربی‌های خون را نیز بالا ببرند.

بنابراین بهتر است اگر به میهمانی‌های متعددی می‌روید حساب شیرینی‌هایی را که می‌خورید، داشته باشید.

میوه زیاد بخورید

میوه‌ها حاوی ویتامین‌ها و املاح معدنی زیادی هستند. علاوه براین میوه ها ترکیباتی به‌نام آنتی‌اکسیدان را در خود جای داده اند. این مواد در جلوگیری از بیماری‌هایی همانند دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها موثر هستند.

مرکبات  و سیب از پرخاصیت‌تری میوه ها محسوب می شوند.

مصرف موز نیز به دلیل داشتن کالری زیاد باید محدود شود.

خیار نیز برای افرادی که اضافه وزن و یا قند خون دارند، مناسب است. چرا که این میوه کالری اندکی داد.

قند را کنار بگذارید تا اضافه وزن نداشته باشید

بهتر است تا جایی که می توانید، مصرف قند در نوشیدن چای را محدود کنید. به جای قند می توانید از توت خشک، کشمش و یا خرما استفاده کنید. قهوه و نسکافه را نیز بدون قند بنوشید.

درمصرف آجیل زیاده‌روی نکنید

 انواع مغزها وتخمه‌ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند. به طوری که هر ۱۰۰ گرم آن‌ها حاوی ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری  است. از انواع آجیل‌های بدون نمک یا کم نمک استفاده کنید.

آجیل‌های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک، زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می‌کنند. به‌ویژه افرادی که به فشار خون بالا دچار هستند و همچنین بیماران قلبی عروقی باید از مصرف آجیل‌های شور اجتناب کنند.

یک نوع غذا در شام و ناهار بخورید

در وعده ناهار و شام، اگر چندین نوع غذا سرو می‌شود، تا حد امکان به یک نوع غذا بسنده کنید. برای احتراز از دریافت زیاد کالری، سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پر کنید.

به این ترتیب میزان دریافت کالری حاصل از غذای مصرفی محدود می‌شود. ضمنا سالاد و سبزی به دلیل داشتن فیبر، جذب چربی‌ها و مواد قندی را نیز کاهش داده و بدین ترتیب از اضافه وزن جلوگیری می‌کند.

نکات مهم در دید و بازدیدهای عید

– سعی کنید از شیرینی‌های کوچک و کم شیرین استفاده کنید.

– مجبور نیستید طی هر دیدار از تمام مواد غذایی موجود در منزل میزبان استفاده کنید.

– درصورت امکان فاصله‌های بین چند دیدار را پیاده طی کنید.

– از انواع شربت‌های خانگی کم شیرین مانند شربت سکنجبین،  شربت خاکشیر،  شربت به لیمو،  شربت آبلیمو و … استفاده کنید.

– به تغذیه سالمندان و کودکان توجه بیشتری کنید تا از پرخوری و یا بیش‌خواری آنها جلوگیری شود.

– درصورت نبود زمان کافی برای پخت و پز غذا در ایام عید به جهت دید و بازدیدهای زیاد و مصرف آجیل و شیرینی و میوه در طی روز سعی کنید وعده ناهار و شام بسیار سبک مانند استفاده از نان و پنیر وسبزی، نان و پنیر و خیارو گوجه فرنگی، فرنی، سوپ‌های ساده و … استفاده کنید و از مصرف غذاهای آماده و پرچرب و فست فودها خودداری کنید.

– بلافاصله پس از صرف شام نخوابید یا قبل از خواب آجیل زیاد مصرف نکنید.

– توجه بیشتر به مصرف آجیل وشیرینی در ایام نوروز شما را از مصرف سایر گروه‌های غذایی مانند شیر و لبنیات،  گوشت و حبوبات و سبزی و میوه دور می‌کند. در نوروز سعی کنید بیشتر از انواع سبزی‌های خام و پخته خصوصا سبزی خوردن و سالاد خانگی استفاده کنید.

خواندنی
شناسه : 342666
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا