سیگنال طلایی بانک های مرکزی؛ افزایش بیش از ۱۵۰ درصدی خرید طلا

شورای جهانی طلا اعلام کرد که بانک‌های مرکزی خرید این فلز را در نیمه دوم سال گذشته میلادی افزایش دادند و رقم "حیرت‌انگیز" ۱۱۳۶ تن طلا به ارزش حدود ۷۰ میلیارد دلار را به ذخایر خود اضافه کردند.

به گزارش جهان صنعت نیوز: شورای جهانی طلا (WGC) در گزارش اخیر خود اعلام کرد که خرید طلا در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل از آن ۱۸ درصد افزایش یافت و تقاضا به حدود پنج تن رسید که بیشترین میزان از سال ۲۰۱۱ محسوب می‌شود.


بر اساس این گزارش، روند صعودی خرید طلا به دنبال کاهش قابل توجه در طول همه گیری کووید-۱۹ صورت گرفته است.

شورای جهانی طلا همچنین اعلام کرد که بانک‌های مرکزی خرید این فلز را در نیمه دوم سال گذشته میلادی افزایش دادند و رقم “حیرت‌انگیز” ۱۱۳۶ تن طلا به ارزش حدود ۷۰ میلیارد دلار را به ذخایر خود اضافه کردند که در مقایسه با ۴۵۰ تن در سال گذشته افزایش زیادی نشان می‌دهد.

اقدامات بانک‌های مرکزی برای ذخیره طلا خرید سالانه در این بخش را به بالاترین حجم از سال ۱۹۶۷ رساند.

به گفته کریشان گوپول، تحلیلگر ارشد شورای جهانی طلا، بسیاری از خریدهای بانک‌های مرکزی به دلیل این واقعیت است که شمش به عنوان دارایی مطمئن‌تری در زمان‌های پرتلاطم تلقی می‌شود و انتظار می‌رود برخلاف ارزها و اوراق قرضه بی‌ثبات‌تر، علی‌رغم تغییرات ژئوپلیتیک، ارزش خود را حفظ کند.

گوپول گفت: در نظرسنجی ما از بانک‌های مرکزی، آنچه به عنوان دلایل نگهداری طلا به ما گفته شد، عملکرد آن در مواقع بحرانی بود، اینکه این یک (سرمایه) تنوع‌بخش و موثر است و ریسک طرف مقابل وجود ندارد.

وی افزود: اگر به سال گذشته، هم در فضای ژئوپلیتیکی و هم در فضای اقتصاد کلان نگاه کنید، خواهید دید که همه این عوامل… می تواند به عنوان دلایلی برای خرید طلای بیشتر عنوان شود.

این تحلیلگر در ادامه تأکید کرد که که بیشتر خریدهای بانک‌های مرکزی توسط بازارهای نوظهور از جمله چین، ترکیه و مصر صورت گرفته است که به طور سنتی حجم شمش کمتری نسبت به بانک‌های مرکزی در غرب دارند.

گوپول تصریح کرد که با این حال، “برای بانک‌های مرکزی غربی، که خرید نکرده‌اند چون در حال حاضر آنها طلای زیادی دارند، نکته کلیدی این است که در واقع (طلای خود را) نمی‌فروشند.”

شورای جهانی طلا همچنین خاطرنشان کرد که تقریباً دو سوم طلای خریداری شده توسط بانک‌های مرکزی در سال گذشته به صورت عمومی گزارش نشده است.

طلا و ارز
شناسه : 331039
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا