امروز مطالبات مردم در بحث برگزاری رفراندوم فراتر از «گشت ارشاد» و برجام است/ اگر نمایندگان موضع وزیر اطلاعات را می‌دانستند بیانیه‌ای برای اعدام نمی‌دادند

به گزارش جهان صنعت نیوز: اشرف بروجردی ، درباره این‌که امروز با توجه به شرایط کشور بحث برگزاری همه‌پرسی و اصلاح قانون اساسی در برخی از مسائل مطرح می‌شود آیا واقعا چنین سازو کاری در کشور ما وجود دارد، گفت: این‌که اصولا ما بتوانیم وارد فاز نظرخواهی عمومی یا رفراندوم شویم هم مبنای قانونی و هم تجربه جهانی در این مورد وجود دارد و هم این‌که شرایط جامعه ما به گونه‌ای است که این امر را می‌طلبد. منتها امروز شرایط به گونه‌ای است که دیگر شما نمی‌توانید مسائل کوچک را به رفراندوم بگذارید، زیرا مردم امروز مطالبه‌شان فراگیرتر از بحث گشت ارشاد و برجام و … است.


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب یادآور شد: آنقدر به درخواست‌های مردم بی‌تفاوتی شده که من فکر نمی‌کنم در این مقطع نظرخواهی عمومی بتواند جواب دهد. اما این مسئله بسیار خوب است که بتوانیم در برخی مسائل رفراندوم برگزار کنیم.

وی با بیان این‌که در این مقطع زمانی و تاریخی و باتوجه به میزان مطالبه مردم برگزاری همه‌پرسی قابلیت اجرایی ندارد، عنوان کرد: آنچه شما به عنوان اصل یا یک موضوع برای رفراندوم مطرح می‌کنید بخشی از مطالبه عام مردم است؛ توجه داشته باشید مطالبه مردم امروز بسیار فراگیر شده است بنابراین به نظرم در این مقطع تاریخی برگزاری همه‌پرسی پاسخگو نخواهد بود و به نتیجه نمی‌رسد.

بروجردی درخصوص این‌که امروز مردم چه مطالبات گسترده و فراگیری دارند، بیان کرد: مردم امروز به تغییر مدیریت، برخی ساختارها و رفتارها می‌اندیشند نه به فلان نیاز کوچک اولیه‌شان. اگرچه نیازهای اولیه قابلیت پاسخگویی دارد و  می‌تواند به رفراندوم گذاشته شود اما مطالبات گسترده‌تر از آن‌ها است. البته باید این کار قبلا صورت می‌گرفت ای کاش آن موقع که همه گفتند و اصلاح‌طلبان مخصوصا بر رفراندوم تاکید کردند این کار صورت می‌گرفت اما متهم شدند به این‌که حاکمیت را زیر سوال می‌برند.

وی تاکید کرد: آن چه که امروز به عنوان مطالبه عمومی مردم می‌توان بر آن تکیه کرد تغییر در برخی ساختارها و یا به عبارتی شاید بتوان گفت به رفراندوم گذاشتن اصل قانون اساسی است که این برای مردم قابل قبول است و پای صندوق می‌آیند، ولی مشکل ما این است که اعتماد مردم به همان زمانی برگشته که می‌گفتند بنویسید خاتمی و بخوانید ناطق نوری.

وی گفت: برای ترمیم این وضعیت باید سران نظام با مردم به گفت‌وگو بنشیند و از آنها بخواهند در یک امری مانند اصلاح قانون اساسی و یا تغییر ساختار مشارکت کنند نه این‌که فلان استاد دانشگاه بیاید گفت‌وگویی را راه بیندازد و یا صداوسیما نشستی را برگزار کند این‌ها جواب نمی‌دهد؛ فقط «به به» و «چه چه» یک عده را به همراه دارد! اصل این است که راس نظام با مردم حرف بزند و بخواهند آنان مشارکت داشته باشند. باید از مردم پرسید در این شرایط که دشمنان پشت مرزها هستند، ما چه کاری باید بکنیم؟ مردم را به مدد بطلبند این می‌تواند یک راهی را برای آینده باز کند. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره این‌که طی روزهای اخیر رئیس قوه قضائیه و رئیس‌جمهور صحبت از گفت‌وگو می‌کنند لوازم این کار چیست، گفت: خود رئیس‌جمهور می‌نشیند با یک عده گلچین صحبت می‌کند و همه اقشار را به میدان نمی‌آورند، آن کسانی که در دیدگاه آنها چهره‌اش یک چهره امنیتی است و باید گوشه زندان باشد نمی‌آیند با او حرف بزنند که ما چه کنیم؟ نمی‌گوییم به صورت علنی این کار را انجام دهند حتی در خفا این حرف‌ها صورت نمی‌گیرد که به این‌ها بگویند یک راه‌حلی را پیدا کنید ما چه کار کنیم؟ بالاخره می‌توان از ۴ آدم عاقل که دارای ده سال تجربه هستند، استفاده کرد.

وی درباره این‌که برخی از نماینده‌ها بیانیه‌ای صادر کردند و در مورد صدور برخی احکام از جمله محاربه درخواست‌هایی از قوه قضائیه داشتند؟ این موضع‌گیری آن هم از سوی نماینده‌های مجلس چقدر در تحریک معترضان موثر است، اظهار داشت:  کسی که نماینده مردم باشد باید از حقوق مردم دفاع کند. این نمایندگان ببینند وزیر اطلاعات ترسیمش از شرایط فعلی و اغتشاشات چیست؟ این را اگر بدانند هیچ‌گاه چنین چیزی نمی‌گویند آقای خطیب گفتند یک بخش اندکی اغتشاش‌گر هستند، باز  یک بخش اندک‌تری از این اغتشاش‌گراها عوامل بیگانه هستند که ما هم همه این حرف‌ها را قبول داریم. ولی عامه مردم اغتشاش‌گر نیستند بلکه مطالبه‌گر هستند بنابراین هنگامی که وزیر اطلاعات چنین جمع‌بندی را دارد نمایندگان چرا حرف او را ملاک قرار نمی‌دهند؟ آقایان بفرمایند چند درصد هستند که ممکن است موج سواری کنند و دست به تخریب بزنند؛ مابقی مردم که این‌گونه نیستند که به جایی وصل باشند و اغتشاش کنند آن‌ها می‌خواهند حرف‌شان شنیده شود.

اخبار برگزیدهسیاسی
شناسه : 302721
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا