افزایش تردد در مراکز خرید، بیمارستان‌ها و ترمینال‌ها

به گزارش جهان صنعت نیوز:  اطلاعات مسیریابی «بلد» نشان می‌دهد با وجود توصیه‌های بسیار برای ماندن در خانه، برخی از نقاط مانند مراکز خرید و تفریحی، پایانه‌ها و میادین مهم شهر از مقاصد مهم مسیریابی افراد در تاریخ‌های بیستم تا بیست و سوم اسفند بوده‌اند.

بر اساس این اطلاعات ۵۹ بیمارستان، داروخانه و درمانگاه و ۴۱ مرکز تفریحی، مرکز خرید، ترمینال و میدان شهر در بین ۱۰۰ نقطه پربازدید کاربران بلد قرار داشته‌اند. با توجه به داشتن ۳.۵ میلیون کاربر فعال در این مسیریاب بومی، این اطلاعات تاحدودی می‌تواند نشان دهنده الگوی حرکتی افراد در این سه روز باشد.

بر اساس محاسبه «تعداد جست و جو» و «تعداد مسیریابی»، اطلاعاتی از ۱۰۰ نقطه پر مراجعه افراد در سه روز به دست آورده است. این اطلاعات نشان می‌دهد «ترمینال جنوب» در این مدت پس از بیمارستان‌ها، از نقاط پر مراجعه‌ای بوده که توسط کاربران مسیریابی یا جست‌وجو شده است.

ترمینال جنوب یکی از مهمترین پارک‌سوارهای تهران برای سفر به شهرهای جنوبی و مرکزی کشور محسوب می‌شود. پس از آن پالادیوم و بازار گل شهید محلاتی از نقاط پرمراجعه در بوده‌اند. سپس در ادامه نام برج میلاد، بام تهران، پل طبیعت، بازار مبل شهرک ولیعصر، مرکز تجاری گلستان هروی‌ و مرکز خرید بوستان پونک هم در لیست مناطق پر مراجعه دیده می‌شود.

مقایسه با ماه قبل

در این اطلاعات که از روزهای بیستم تا بیست و دوم اسفند به دست آمده، میزان جست‌وجوی پالادیوم به رتبه چهل و پنجم رسیده؛ این در حالی است که در ماه پیش و بازه زمانی بیستم تا بیست و دوم بهمن، این مرکز خرید در رتبه ۱۷۵ قرار داشت. این نشان می‌دهد با تعطیل شدن مدارس و برخی از ادارات بسیاری از افراد در خانه مانده، بخش دیگر درگیر مراکز درمانی شده‌اند و هم‌زمان گروهی از شهروندان زمان خالی خود را به بازدید از مجتمع‌های خرید مانند پالادیوم و… گذرانده‌اند.  

در این رتبه‌بندی پس از بیمارستان‌ها، بازار گل محلاتی سومین نقطه‌ای بوده که جست و جو شده؛ این در حالی است که ماه قبل، مراجعه به این بازار در رتبه نهم لیست مسیریاب قرار داشت. بازار گل محلاتی یکی از شناخته‌شده‌ترین بازارهای گل تهران است که همیشه در اسفند ماه بسیار شلوغ می‌شود.

علی‌رغم توصیه‌های بسیار، این بازار امسال هم میزبان خرید افراد زیادی در تهران بوده است. همچنین پس از بازار گل محلاتی، برج میلاد، پل طبیعت و بازار مبل شهرک ولیعصر از نقاط پرمراجعه در این مسیریاب بومی بوده‌اند که نشان‌دهنده الگوی حرکتی تهرانیان در سه روز بیستم تا بیست و دوم است.

مقایسه با نقشه شیوع بیماری در محلات

بررسی نقشه مناطق پرخطر که اخیرا با حمایت وزارت بهداشت منتشر شده، نشان می‌دهد مسیریابی بلد به اکثر محله‌هایی که افراد مبتلا در آن تردد بیشتری داشته‌اند، بسیار بالا بوده است.

برای مثال بر اساس نقشه منتشر شده تعداد زیادی از افراد مبتلا به کرونا، در ایام قبل از بستری در محله بازار تردد داشته‌اند و همزمان آمار مسیریابی هم به بازار تهران بسیار بالا بوده است. طوری که در تاریخ بیستم تا بیست و دوم اسفند این محدوده از بازار تهران و بازار مولوی، پاساژ لباف و میدان امام خمینی گرفته تا میدان منیریه جزو ۱۰۰ نقطه پرمراجعه در لیست مسیریاب بومی بوده‌اند که نشان دهنده تردد بالای افراد در مناطق پرخطر شهر است.

بر اساس تطبیق این دو نقشه می‌توان گفت از بین ۱۰محله‌ای که مبتلایان در آن تردد زیادی داشته‌اند، هشت محله در لیست نقاط پرمراجعه بوده‌اند. برای مثال در نقشه تردد مبتلایان، نام چهار راه ولیعصر، ونک، میدان انقلاب، میدان صادقیه به عنوان مناطق پرخطر عنوان شده‌ و همزمان در ۱۰۰ منطقه پر جست‌وجو مسیریاب بلد این محلات رتبه بالایی داشته‌اند که می‌تواند نشان‌دهنده فراوانی بالای رفت و آمد شهروندان در این مناطق پرخطر باشد.

این هم‌پوشانی بین مناطق پر خطر و مناطق پرمراجعه در مسیریابی بومی همچنین در نقاط دیگر شهر هم ادامه دارد. برای مثال در نقشه شیوع کرونا در تهران، نام صادقیه و سعادت‌آباد به عنوان پرخطرترین مناطق ذکر شده‌ که در هم میدان صادقیه و میدان کاج از مکان‌های پر مراجعه بوده‌اند.

نام میدان انقلاب و میدان ونک هم جزو ۱۰۰ محله پر جست‌وجو و مسیریابی شده هستند که از سوی دیگر به عنوان مناطق پرتردد بیماران مبتلا به کرونا مطرح شده است.

همچنین میدان صنعت، پاساژ گلستان هروی و پاساژ طلای هروی از مناطق پر تردد بوده‌اند که بر اساس نقشه رفت‌وآمد بیماران مبتلا به کرونا به ترتیب شهرک قدس و پاسداران هم به عنوان مناطق پرخطر از آن‌ها یاد شده است. همچنین در حالی در نقشه رفت و آمد بیماران در محلات نام محله نارمک دیده می‌شود که در نقاط پر مراجع بلد مسیریابی زیادی به پارک فدک و میدان هفت حوض در این محله شده است.

این هم‌پوشانی هم‌چنین می‌تواند بر درخواست‌های مداوم مسئولان وزارت بهداشت از مردم صحه بگذارد. چنانچه هرچه مناطق پرترددتر بوده‌اند خطر ابتلا در آن‌ها هم بیشتر شده است. برای همین به نظر می‌رسد برای قطع زنجیره ابتلا به این ویروس راهی به جز عمل کردن درخواست‌های مکرر «در خانه بمانید» وجود نخواهد داشت.

 

اخبار برگزیده
شناسه : 94775
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا