روحانی : تب‌سنجی از مسافران در عوارضی‌ها در کمترین زمان انجام شود

به گزارش جهان صنعت نیوز:  حجت الاسلام‌ والمسلمین حسن روحانی صبح دوشنبه در نخستین جلسه هیات وزیران در سال ۹۹ ضمن بیان این مطلب، از مردم برای رعایت همه دستورالعمل هایی که ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشتند و اکثریت مردم به آن عمل کردند، دید و بازدیدهای عید را در فضای غیرحضوری انجام دادند و سفرها را بسیاری از مردم لغو  کردند، قدردانی کرد.

رییس جمهوری افزود: گزارش ها نشان می دهد که مردم و مسافران در محل سکونت جدید مانده اند و مساله قرنطینه شخصی و داوطلبانه را همه اجرا می کنند و این ماندن در منزل به عنوان بهترین راه برای این است که سریع تر به شرایط معمولی جامعه دست پیدا کنیم تا مردم بتوانند زندگی راحت خود را ادامه دهند. 

روحانی گفت: از تولیدکنندگان و آنهایی که نیازمندی های مردم را اداره می کنند تشکر می کنم که در صحنه تامین نیازمندی های جامعه فداکاری می کنند. البته فداکاری بالاتر برای آنهایی هستند که در بیمارستان‌ها مشغول هستند. 

رییس جمهوری افزود: هم کادر درمانی کشور و هم نیروهای مسلح و همه آنهایی که داوطلبانه پای کار آمدند و امکانات خود را در اختیار سیستم بهداشت درمان قرار دادند. نیروی انتظامی و بسیج همه آنهایی که در جاده ها به خاطر سلامت مردم از آنها می خواهند که با توجه به این که شرایط عادی نیست به سفر ادامه ندهند که شاید خوشایند نباشد، اما مردم بدانند که این کار ضروری و لازم است و به نفع جامعه است.

وی ادامه داد: شرایط ما با مقایسه با کشورهای دیگر حتی پیشرفته از نظر تامین نیازمندی‌های ضروری، بهداشتی، تخت بیمارستان و نقاهتگاه ها، بهتر است و این در سایه تلاش و کوشش همه است. 

رییس جمهوری گفت: از رسانه ها و صدا و سیما هم تشکر می کنیم که آنها برای آگاهی و آموزش مردم تلاش کردند و همه کسانی که در فضای مجازی بچه ها را سرگرم می کنند و ورزش در درون خانه را به آنها یاد می دهند. شادی را به داخل خانه می برند از آنها هم تشکر می کنم. 

وی تاکید کرد: باید با همکاری و هماهنگی یکدیگر این روزهای سخت را بگذرانیم و خواهیم گذراند. این یک بلیه جهانگیر و همه گیر است همه باید در این زمینه تلاش کنیم. 

روحانی یادآور شد: امسال برخی سنت های ملی و دینی را کنار گذاشتیم و نتوانستیم به امکان مقدسه و هم به نمازهای جماعت و جمعه برویم. نتوانستیم دید و بازدید معمولی و مرسوم هرساله را انجام دهیم، بنابراین برخی مناسک دینی و ملی را به خاطر هدف مهمتر و بالاتر که سلامتی بوده کنار گذاشتیم امیدوارم خداوند زندگی مردم را توام با سلامت کند و بعدا در فرصت های دیگر مردم جبران خواهند کرد. 

وی اضافه کرد: قبل از همه اسلام دین بهداشت است یعنی آن دورانی که ۱۴ قرن پیش که اروپا و غرب اساسا خیلی با مسایل بهداشتی سروکار نداشتند و جزیره العرب هم به طریق اولی کاری به بهداشت نداشت یکی از اصول اولیه اسلام «النظافت من الایمان» بود و مردم را به پاکیزگی تشویق کرد و از مردم خواست برای پنج وقتی که برای نماز بایستند دست و صورت را بشویند و سرو پا را مسح بکشند یعنی اساس نظافت درون عبادت و دین ما است. 

رییس جمهوری گفت: از لحاظ ملی هم مشخص است آن کسی که الکل را انتخاب کرد زکریای رازی دانشمند ایرانی بود. اساسا بخش بزرگی از علم پزشکی را ایرانیان ترویج کردند یعنی بوعلی سیناها و دیگران، بنابراین جهان مرهون فرهنگ اسلام و فرهنگ ایرانی در بسیاری از زمینه های علمی و بهداشتی است و همه باید در این مقطع  قدردان یکدیگر باشیم. 

روحانی در ادامه به سال ۹۹ و شعار سال به عنوان «جهش تولید» اشاره کرد و افزود: در این سال جدید باید همه توان را برای توسعه و پیشرفت کار و کشور به کار گیریم. رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر همواره بر مسایل اقتصادی و تولید و جهش تولید تاکید کردند و دولت همه توان خود را در سال گذشته به کار گرفت که تولید رونق پیدا کند.

وی ادامه داد: این که در سال گذشته موفق شدیم ۷۵۰۰ واحد صنعتی را فعال کنیم، صدها طرح مهم را توانستیم افتتاح کنیم به معنای این بود که در مسیر تولید حرکت کردیم. این که امسال مردم در هیچ مقطعی و حتی زمستان کمبود گاز احساس نکردند این اثر همان تولیدی بود که مردم مشاهده کردند. این که مصرف بنزین ما در مقطعی تا ۱۰۰ میلیون لیتر پیش رفت اما در عین حال نیاز به بیگانگان نداشتیم و در داخل تولید کردیم  این به معنای کار و تولید بود. 

وی ادامه داد: این که بازار ما بازاری بود که شاید گاهی اوقات بعضی اجناس گران بود و بعضی ها متعادل، اما قفسه های ما خالی نبود این به معنای این بود که در مسیر تولید حرکت کردیم. البته بعضی جاها تلاش ها و کوشش ها زمان می برد که به نتیجه ببرد که ممکن است  مردم آن موارد را لمس نکنند که لمس آن موارد نیاز به جهش بزرگ دارد. 

روحانی یادآور شد: این که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید دارند این است که مواردی که برای مردم ملموس نبوده تلاش مضاعفی را انجام دهیم برای این که تاپایان سال ۹۹ برای مردم ملموس شود. دستور ایشان فرصت بسیار خوبی برای دولت، تولیدکنندگان، بخش خصوصی، عمومی غیردولتی و برای همه است که تلاشمان را مضاعف کنیم.

سال ۹۹ سال افتتاح طرح های مهم در ایران است

روحانی گفت: اتفاقا من از وزیران خواستهام که در روزها و هفته های آینده و انشاالله در همین فروردین ماه طرح های مهمی که در سال ۱۳۹۹ تکمیل می کنند و تا پایان ۱۳۹۹ به افتتاح می رسد به مردم اعلام کنند و به مردم بگویند که امسال در زمینه آب، برق، احداث تصفیه خانه، در زمینه گاز، پتروشیمی، صنایع، کشاورزی، مسکن و راه، مسائل دفاعی هر مسئولی در هر بخشی که مسئولیت به عهده دارد گزارش طرح ها را به مردم اعلام کند.

رییس جمهوری افزود: این که دولت در سال های اخیر توانسته است نزدیک به پنج هزار شرکت دانش بنیان و یا اینکه در فضای مجازی این همه کسب و کار فعال شده است و این که در زمینه « اقتصاد دیجیتال» تا پایان سال چه کار هایی را انجام می‌دهیم و آن را به چه صورت تداوم می دهیم باید به مردم اعلام شود.

رییس جمهوری تاکید کرد: اقدامات در زمینه روابط خارجی، تولید و صادرات و واردات مواد اولیه مورد نیاز کشور و اقدامات ضروری دستگاه دیپلماسی و روابط خارجی تا پایان سال در این بخش را باید به مردم اعلام کنیم.

روحانی سال ۹۹ را سال افتتاح طرح های مهم در ایران اعلام کرد و افزود: ما تا پایان سال شاهد افتتاح طرح های بسیار مهم در زمینه های مختلف در کشور خواهیم بود و از هم اکنون نیز باید فهرست این طرح‌ها به اطلاع مردم برسد و مسئولان هم باید همه توان خود را نیز بکار بگیرند تا این طرح به ثمر بنشیند.

جهش تولید با روابط خوب با همسایگان و دوستان در سطح جهان امکان پذیر است

رییس جمهوری با اشاره به نام گذاری سال ۹۹ به نام سال «جهش تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: مطالبه ایشان تولید مضاعف است؛ و حرکت سریع تر و قوی تر در زمینه تولید را در کشور می خواهند، برای رسیدن این موضوع باید اقدامات زیربنایی سریع در همین ماه های اولیه سال انجام شود اصلاحات بانکی یکی از مسائل اساسی و موثر در زمینه فعال تر شدن تولید است.

روحانی بیان کرد: فعال‌تر شدن تولید به سرمایه نیازمند است؛ تولید به معنی علم و دانش و فناوری است؛ تولید به مفهوم روابط خارحی با دنیا است هر کدام از این سه مورد اگر حذف شود تولیدی به وجود نمی آید، جهش تولید در سایه روابط خوب با همسایگان و دوستان در سطح جهان  برای واردات و صادرات امکان پذیر است.

رییس جمهوری گفت: با ارتباط با جهان می توانیم علم و دانش را بیاموریم و بیاموزانیم و هر تعلیم و هم تعلم مهم است؛ اگر می‌خواهیم سال جهش تولید باشد باید توجه کنیم که تولید بدون سرمایه گذاری ممکن نمی شود، هم به سرمایه‌گذاری اولیه و هم به سرمایه گذاری در گردش و هم به سرمایه برای تکمیل طرح های نیمه تمام نیاز داریم.

وی با تاکید بر اینکه اشتغال هم در سایه سرمایه بوجود می آید، گفت: در کنار سرمایه، فناوری و تکنولوژی هم نیاز داریم که اگر این ها هم آمدند اما نتوانستیم ماده اولیه مورد نیز را تامین کنیم تولید انجام نمی شود؛ اگر ماده اولیه هم تامین شد اما نتوانیم محصول را صادر کنیم باز هم جهش در تولید انجام نمی شود؛ پس سیاست خارجی روابط خارجی، علم و تکنولوژی و سرمایه اساس مسائل مربوط به تولید است. 

رییس جمهوری بیان کرد: اصلاحات بانکی است که می تواند کمک اصلی به تولید را انجام بدهد، سرمایه‌های جامد است که باید فعال شود، دستگاه های دولتی باید سهام خود را به بازار بورس عرضه کنند، در سال گذشته شرایط خوبی در بورس داشتیم که امیدوارم در سال ۹۹ هم این شرایط تداوم داشته باشد.

روحانی با بیان اینکه رونق بورس به ارائه سهام و اموال دستگاه‌های دولتی و بخش های مختلف در بورس است، گفت: برای حرکت در تولید باید این نوع سهام در بازار بورس و فرابورس عرضه شود تا شاهد یک تحول در کشور بزرگ باشیم.

 حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی همچنان در ارتباط ویدئوکنفرانسی با پایگاه امدادرسانی جمعیت هلال احمر مستقر در عوارضی تهران – قم، بیمارستان آیت‌الله خوانساری اراک و کارخانه تولید مواد بهداشتی و شوینده استان کردستان در جریان اقدامات و تدابیر انجام شده برای مدیریت و مقابله با ویروس کرونا قرار گرفت.

رییس جمهوری در اولین ارتباط ویدئوکنفرانسی از دکتر کریم همتی سرپرست جمعیت هلال احمر در خصوص میزان و تعداد تردد خودرو در عوارضی تهران- قم و چگونگی و نحوه انجام تست و تب‌سنجی از سرنشینان خودروها سوال کرد و بر این اساس بر لزوم کاهش میزان معطلی مردم و انجام معاینات ضروری در کمترین زمان ممکن تاکید کرد.

سرپرست جمعیت هلال احمر در این گفت‌ وگو با بیان اینکه برنامه غربال‌گری با قوت در شهرهای مختلف جریان دارد، اظهار داشت: جمعیت هلال احمر برای غربالگری ۱۴هزار نفر را در قالب ۸۵۱ اکیپ بسیج کرده است و همچنین با استقرار در خروجی شهرها تست و تب سنجی سرنشینان خودروها را با دقت مورد ارزیابی قرار داده و از ادامه مسیر مواردی که علائم مشکوک به کرونا داشته باشند، جلوگیری می‌شود.

رییس جمهوری در این ارتباط تصویری همچنین با دو نفر از داوطلبان جمعیت هلال احمر که مشغول انجام تست سرنشینان خودروها هستند گفت‌وگو کرده و ضمن تبریک سال نو و خدا قوت به آنان، عکس‌العمل مردم نسبت به حضور و فعالیت آنها را جویا شد و با اطلاع از رضایت‌مندی مردم از اقدامات آنان، لزوم دقت و سرعت به منظور کاستن از معطلی مردم را مورد تاکید قرار داد.

روحانی در ادامه این ارتباط ویدئوکنفرانسی در گفت‌ وگو با رئیس بیمارستان آیت‌الله خوانساری اراک ضمن تبریک سال جدید و قدردانی از زحمات کادر درمانی، در جریان فعالیت‌های آنان قرار گرفت.

رییس جمهوری در این گفت‌ وگو همچنین درخصوص تعداد بیماران مبتلا به کرونا و همچنین ساعات شیفت کاری کادر درمانی و پرستاران بیمارستان آیت‌الله خوانساری اراک سوال کرد و خواستار کوتاه‌تر شدن ساعات شیفت کادر درمانی به منظور جلوگیری از خستگی بیش از حد آنان شد.

رییس بیمارستان آیت‌الله خوانساری اراک در این گفت‌ وگو با ارائه گزارشی از تعداد بیماران بستری به خاطر کرونا از بهبود و تثبیت شیوع ویروس کرونا در اراک خبر داد.

وی همچنین در پاسخ به سوال رییس جمهوری در خصوص تعداد تخت خالی در بیمارستان آیت‌الله خوانساری گفت: امروز در ۱۵۰ تخت بیمارستان، ۶۳ بیمار بستری و بقیه تخت‌ها خالی هستند.

در این ارتباط ویدئوکنفرانسی همچنین استاندار استان مرکزی در پاسخ به سوال رییس جمهور گزارشی از وضعیت عمومی استان در زمینه مقابله با کرونا و نیز میزان مسافران نوروزی گفت: میزان رشد ویروس کرونا در استان مرکزی وضعیت معمولی و طبیعی یافته است و نسبت به هفته گذشته رشد و شیوع این ویروس بسیار کاهش یافته است و از ۹۱۲ نفر بیمار قطعی کرونا طی ۳۴ روز گذشته ۵۶۶ نفر ترخیص و ۱۰۹ نفر در منزل قرنطینه هستند و تعداد فوتی‌ها بسیار کاهش داشته است.

وی خاطرنشان کرد: بیش از نیمی از جمعیت یک و نیم میلیون نفری استان مرکزی تحت غربالگری قرار گرفتند و این روند ادامه دارد و در کل استان مرکزی در شرایط نسبتا پایداری قرار دارد.

استاندار مرکزی همچنین خاطرنشان کرد: امسال به طول معمول میزان مسافران و ورود خودروها به استان به طور متوسط ۷۰ درصد کاهش داشته است و جزو استان‌هایی بودیم که مردم استان همکاری خوبی با توصیه مسوولین برای در خانه ماندن داشتند.

استاندار استان مرکزی همچنین در پاسخ به سوال رئیس جمهور درباره وضعیت فروشگاههای مواد غذایی و میزان نیازمندی‌های ضروری مردم گفت: در سطح استان نسبت به تامین نیازهای ضروری مردم از جمله اقلام خوراکی و دارویی هیچ‌گونه کمبودی وجود ندارد و اکثر انبارهای استان مملو از اقلام ضروری و مورد نیاز مردم است.

روحانی همچنین در این گفت‌وگوی تصویری با بیان اینکه گزارشی که از وضعیت استان ارائه شد بسیار امیدوارکننده بود و حضور خیرین در صحنه و کمک آنها بسیار ارزشمند است، اظهار داشت: دولت کمک‌های لازم را برای افتتاح هر چه زودتر بیمارستان ۵۰۰ تخت‌خوابی و نیز رفع کمبودهای استان در زمینه تجهیزات پزشکی را با سرعت انجام خواهد داد.

از اضطراب و خستگی کادر پزشکی و درمانی کاسته شود

رییس جمهور همچنین به استاندار توصیه کرد مراقبت بیشتری از کادر پزشکی و درمانی انجام داده و تلاش کنند از اضطراب و خستگی آنها کاسته شود و چنانچه در زمینه تجهیزات پزشکی و درمانی کم و کسری وجود دارد هر چه زودتر این تجهیزات تامین شود.

در ادامه این ارتباط ویدئوکنفرانسی مدیرعامل کارخانه ایران یکتا دوشان استان کردستان گزارشی از میزان و وضعیت تولید مواد شوینده و ضدعفونی در این واحد تولیدی ارائه کرد و در پاسخ به سوال رئیس جمهور مبنی بر اینکه آیا قیمت محصول‌های تولیدی تان نسبت به گذشته افزایش داشته است یا خیر؟ گفت که هیچ‌گونه افزایش قیمتی وجود نداشته و محصولات تولید شده به صورت یارانه‌ای و بلافاصله با همکاری سازمان غذا و دارو در سطح استان توزیع می‌شود.

با حضور همه اقوام ایران در کنار یکدیگر کرونا را شکست می دهیم

روحانی همچنین با دو نفر از کارگران این کارخانه گفت‌ وگو کرد و با تبریک سال نو و خسته نباشید به آنان اظهار داشت: کار شما در این روزها بسیار ارزشمند است و بی تردید دست به دست هم و با حضور همه اقوام اعم از فارس، ترک، کرد، لر، عرب، در کنار یکدیگر کرونا را شکست داده و از این معضل عبور خواهیم کرد.

در این ارتباط تصویری همچنین استاندار کردستان از وضعیت شیوع و کنترل ویروس کرونا در سطح استان گزارشی ارائه کرد و از غربالگری ۷۲۶هزار نفر در سراسر استان کردستان خبر داد.

استاندار کردستان همچنین در پاسخ به سوال رییس جمهوری مبنی بر اینکه وضعیت ورود مسافران نوروزی به استان چگونه بوده است، گفت: نسبت به سال گذشته ورود خودرو و مسافر به استان بیش از ۴۴ درصد کاهش داشته است.

 

 

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 95988
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا