حفظ محیط زیست دلیل استقبال از خودروهای هیبریدی

به گزارش جهان صنعت نیوز:  در سال‌های اخیر، با توجه به افزایش قیمت بنزین و قوانین سخت آلایندگی خودروها و مالیات سنگینی که خودروهای پرمصرف دارند، خودروسازان دنیا تمایل بیشتری به تولید مدل های هیبریدی پیدا کرده‌­اند. خودروی هیبریدی به ماشینی گفته می‌شود که از دوپیشرانه تشکیل شده باشد، به‌طوری‌که انتقال نیرو در آن به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم انجام بگیرد. بیشتر خودروهای هیبریدی تولیدشده در دنیا از نوع بنزینی- برقی یا دیزلی- برقی هستند. تولید انبوه خودروهای هیبریدی از سال ۱۹۹۹ آغاز شد و آمار بالای فروش آن‌ها در دنیا نشان­‌دهنده علاقه روزافزون مردم به این نوع خودروهاست. در ادامه مطلب به بررسی این خودروها خواهیم پرداخت.

یکی از اصلی‌ترین علل آلودگی محیط زیست، آلاینده‌هایی است که توسط انواع وسایل نقلیه عمومی و شخصی وارد هوا می‌شوند؛ در این زمینه خودروهایی با هدف کاهش میزان ورود آلاینده‌ها به محیط زیست توسعه یافته‌اند. این خودروها از چندین منبع انرژی تغذیه می‌کنند که این منابع انرژی هیچ‌گونه خطری برای محیط زیست نداشته و به حفظ آن نیز کمک خواهند کرد.

خودروهای هیبریدی، رایج‌ترین وسیله نقلیه به اصطلاح «سبز» موجود در بازار هستند. همانطور که از نام آن پیداست، یک خودروی هیبریدی از دو یا چند منبع مجزای تامین قدرت استفاده می‌کند (معمولا بنزین و برق). یک وسیله نقلیه معمولی ممکن است توسط یک موتور احتراق داخلی استاندارد که قدرت یک موتور الکتریکی را دارد تقویت شود. این امر منجر به تشکیل یک موتور کارآمدتر می‌شود که میزان سوخت مورد نیاز شما را به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد.

آیا خودروهای هیبریدی برای رانندگی در بزرگراه ها مناسب اند؟

یک خودرو هیبریدی استاندارد مانند سایر وسایل نقلیه سبز، به پریزهای دیواری متصل نمی‌شود. در عوض، سلول سوختی یا باتری آن توسط موتور تامین می‌شود که این فرآیند را عمدتا از طریق انرژی مازادی که در هنگام شروع ترمز تولید می‌شود به انجام می‌رساند. به همین دلیل، خودروهای هیبریدی معمولا برای رانندگی در شهر مناسب هستند نه بزرگراه‌ها.

خودروهای هیبریدی می‌توانند از منابع قدرت مختلفی استفاده کنند که برخی از این منابع عبارتند از زغال سنگ یا سوخت‌های جامد، بنزین، گاز مایع، میدان‌های الکترومغناطیسی، امواج رادیویی، باتری‌های الکتریکی، هیدروژن و یا انرژی خورشیدی. اصل اساسی درمورد وسایل نقلیه هیبریدی این است که موتورهای مختلف با سرعت‌های مختلف کارایی بهتری دارند. موتور الکتریکی در تولید گشتاور یا قدرت چرخش کارآمدتر است و موتور احتراق نیز برای حفظ سرعت بالا بهتر کار می‌کند.

خودروهای هیبریدی مزایا و معایبی دارند که در این قسمت به برخی از این موارد اشاره خواهیم کرد.

مزایای خودروهای هیبریدی :

  •  به دلیل اینکه این خودروها با ترکیبی از گاز و برق کار می‌کنند، آلودگی کمتری نسبت به وسایل نقلیه سنتی دارند.
  • در مقایسه با خودروهای سنتی، هزینه کمتری را برای سوخت خودروهای هیبریدی می‌پردازید.
  • وسایل نقلیه هیبریدی استاندارد، باتری‌های خود را شارژ می‌کنند و خودروهای هیبریدی استاندارد و پلاگین (Plug-In) با موتورهای بنزینی کار می‌کنند؛ بنابراین می‌توانید بدون نگرانی درباره تمام شدن شارژ باتری آن به دوردست‌ها سفر کنید.
  • برخلاف اتومبیل‌های سنتی، در یک خودروی هیبریدی، موتور بنزینی مسئولیت به کار انداختن اتومبیل را ندارد؛ بنابراین موتورهای هیبریدی کوچک‌تر، سبک تر و کارآمدتر هستند.
  • خرید خودروهای هیبریدی می‌تواند شما را برای اخذ تخفیف از سوی دولت استانی خود، واجد شرایط کند.

معایب خودروهای هیبریدی :

  • از آنجا که هیبریدها علاوه بر برق از سوخت نیز استفاده می‌کنند، باز هم برخی آلاینده‌های مضر را در محیط زیست منتشر می‌کنند.
  • وسایل نقلیه هیبریدی معمولا در زمان خرید، قیمت بالاتری نسبت به وسایل نقلیه سنتی دارند؛ بنابراین در حالی که در درازمدت می‌توانید هزینه بنزین مصرفی خود را پس انداز کنید، اما در ابتدا باید پیش هزینه‌های بالاتری را پرداخت کنید.
  • امکان دارد که اگر بیش از حد تعیین شده برای استفاده از هیبرید که مجاز به مصرف آن هستید از خودروی خود کار بکشید، مصرف سوخت بیشتری داشته باشید (یا اگر به طور منظم به ایستگاه شارژ دسترسی ندارید تا باتری هیبرید پلاگین خود را در حالت فول قرار دهید.)
  • اکثر هیبریدها برای اقتصاد طراحی شده‌اند نه عملکرد؛ بنابراین یک هیبرید ممکن است به سرعت شتاب نگیرد و یا همان کارایی را به عنوان یک وسیله نقلیه سنتی ارائه ندهد.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلاندانش و فناوری
شناسه : 94507
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا