بیمه شدن همه کارگران ساختمانی به شرط اجرای ماده ۵ یک قانون

به گزارش جهان صنعت نیوز: هادی ساداتی، عضو هیأت مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی درباره بیمه کارگران ساختمانی گفت: بازنگری ماده ۵قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی کمک می کند که سازمان تأمین اجتماعی از چه طریقی برای بیمه کردن کارگران درآمد داشته باشد.

 وی ادامه داد:از طرح از سال ۸۹ تا کنون , یک بار در سال ۹۷ بازنگری و اصلاح شد,طبق آخرین مصوبه براساس مصوبه مجلس  در دوه های قبل مبنای محاسبه حق بیمه کارگران ساختمانی، ۱۵ درصد مجموع عوارض شهرداری بود.سهمی که سازمان تامین اجتماعی از بابت کارگر ساختمانی، دریافت می کند سهمی مستمر است و یک منبع درآمدی بالا برای تامین اجتماعی به شمار می رود که ۷درصد آن را کارگر ساختمانی نقدا به حساب تامین اجتماعی می پردازد و مابقی سهمی که کارگر ساختمانی دارد از طریق شهرداری هایی که کارفرمایان را بابت پرداخت ۱۵درصد عوارض پروانه های ساختمانی به سازمان تامین اجتماعی معرفی می کنند پرداخت می شود و تامین اجتماعی هم سهم ۷درصدی کارگر و هم سهم کارفرما را به طور مستقیم دریافت می کند.این قانون تبصره ای هم داشت که اگر با ۱۵درصد سهم سازمان تأمین نشد, ۵درصد هم اضافه شود و ۲۰ درصد حساب شود. اما متأسفانه در سال های اخیر دیگران موفق تر از وزیر بودند,این باعث کاهش منابع شد و سازمان تأمین اجتماعی اعلام می کندکه کسری منابع دارد و سالانه بیش از ۹۰هزارمیلیارد تومان کسری منابع برای بیمه وبازنشستگی و درمان  کارگران ساختمانی دارد. به همین دلیل بیمه کارگران ساختمانی را کاهش داد و به صورت کامل انجام نداد.

 وی ادامه داد: اگر بازنگری ماده ۵قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی انجام شود, قول داده اند که کلیه کارگران ساختمانی بیمه شوند.

ساداتی گفت:در صورتی که شرکای اجتماعی در این طرح به نقطه واحد برسند و خواسته های طرفین اعم از سازمان تامین اجتماعی و بخش کارگران و کارفرمایان ساختمانی محقق شود، می توان امیدوار بود که منابع درآمدی سازمان به اندازه کفایت برسد و همه کارگران را تحت پوشش قرار بدهد.

عضو هیأت مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی درباره وضعیت اشتغال کارگران ساختمانی گفت: حدود ۴۰درصد کارگران ساختمانی مشغول کار هستند. اما دریغ از مساعدتی از سوی دولت در زمان کرونا برای کارگران ساختمانی. کارگران ساختمانی در لیست تسهیلات حمایتی کرونا نبودند. با توجه به اینکه کارگران ساختمانی ۳درصد بیمه بیکاری را ندارند و کارفرمای مستقیم ندارند از بیمه بیکاری هم محروم هستند. حدود ۱.۵ تا ۲میلیون کارگر شاغل داریم که تحت پوشش تشکل ها مشغول فعالیت هستند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانمسکن
شناسه : 192979
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا