بخش معدن به دنبال کسب سهم ۲۵ درصدی از صادرات

به گزارش جهان صنعت نیوز: آمار رسمی پارسال گواه آن است که ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی به رقم ۹.۲ میلیارد دلار رسید که ۲۱ درصد کل صادرات را به خود اختصاص داد و زنجیره های فولاد، مس، سرب و روی و …از این موقعیت برخوردار شدند که در مجموع صادرات غیرنفتی نقش آفرین باشند.

آمار تجارت خارجی کشور در ۱۰ ماهۀ امسال گویای دست یافتن به رقم ۳۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است و واردات نیز ۳۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار برآورد شده که نشان‌دهندۀ ۷۲ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی است و علاوه براین مجموع وزن صادرات و واردات طی دورۀ این گزارش به ۱۴۵ میلیون تن رسید.

واقعیت اینکه دولت در اندیشه آن است که ارز حاصل از صادرات را به واردات کالاهای اساسی و واسطه‌ای اختصاص دهد و براین اساس ۷۰ درصد واردات کشور کالای واسطه‌ای برای تولید و ۱۰ تا ۱۵ درصد کالای سرمایه‌ای است.

گزارش های رسمی حاکی از آن است که واردات کالای واسطه‌ای، حتی کالاهای ممنوعه در مناطق آزاد، با هدف تولید و ایجاد ارزش افزوده آزاد بوده و نیاز به ثبت سفارش ندارد، به این شرط که کالای تولید شده بلافاصله از همان منطقه آزاد صادر شود.

نکته دیگر، رشد  ۲۰ درصدی صادرات امسال به لحاظ وزنی نسبت به مدت ۱۰ ماهه ۹۷ است.

اقلام بخش معدن و صنایع معدنی ایران در سال گذشته به ۱۲۱ کشور جهان صادر شد و تعداد دو هزار و ۲۰۰ شرکت بازرگانی و تولیدی فعال در این ارتباط نقش آفرینی داشتند.

همچنین تعداد ۶ کشور عراق، چین، امارات، ترکیه، اندونزی و افغانستان مقاصد عمده صادرات بخش معدن و صنایع معدنی بودند که نیمی از آنها از مرز زمینی صادرات ایران را جذب کردند.

براساس جدیدترین آمار گمرک ایران، میزان صادرات غیرنفتی در پایان هشت ماه گذشته از سال جاری به ۲۷ میلیارد دلار و میزان واردات به ۲۸.۳میلیارد دلار رسیده است.   میزان صادرات غیرنفتی از نظر وزنی در این بازه زمانی ۸۸ هزار تن بوده که در مقایسه با عدد ۷۵ هزار تن در مدت مشابه در سال گذشته، ۱۶ درصد رشد را نشان می دهد.

برآورد شده که امسال صادرات غیرنفتی ایران از رقم ۴۴ میلیارد دلار فراتر رود و سهم بخش معدن وصنایع معدنی نیز از ۲۱ درصد پارسال به سطح ۲۵ درصدی برسد.  

آمارهای رسمی وزارت صنعت، معدن وتجارت گویای تحقق ۷.۷ میلیون تن صادرات شمش و تولیدات فولادی است و برآورد شده که تا سطح ۱۰یا ۱۱ میلیون تن صادرات این فلز راهبردی محقق شود.

چنانچه رقم متوسط فروش ۳۸۵ دلار در هر تن برای تولیدات فولادی درنظر گرفته شود، برآورد می شود که مجموع ارزش صادرات این بخش چهار تا ۴.۵ میلیارد دلار ثبت شود.

همچنین مس و آلومینیوم نیز بخشی از تولیدات خود را روانه بازارهای صادراتی خواهند کرد که در چارچوب نقش آفرینی این بخش در صادرات غیرنفتی است.  

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 87393
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا