انتقام توکیو و ماهیگیری واشنگتن در هرمز

جهان صنعت نیوز|  اولین جرقه این تنش پس از آن شکل گرفت که دادگاه عالی کره جنوبی حکمی مبنی بر لزوم پرداخت غرامت(compensate) از سوی دو شرکت ژاپنی به کره‌ای ها به دلیل کار اجباری در سالهای ۱۹۱۹ تا ۱۹۴۵ صادر کرد. از همان ابتدا قابل حدس بود که ژاپنی‌ها نیز بیکار نخواهند نشست و دست به اقدام متقابل خواهند زد. نخست وزیر ژاپن نیز با قدرت اعلام کرد که از شرکتهای نیپون استیل و سومیتون در برابر دادگاه‌های کره جنوبی حمایت خواهد کرد.

دولت ژاپن ۱۰ تیر اعلام کرد که محدودیتهای بیشتری را بر صادرات مواد تولیدی نیمه رسانا، صفحه های نمایش LED ارگانیک و سایر محصولات با فناوری بالا به کره جنوبی اعمال خواهد کرد. اقدامی که بسیاری معتقد بودند می‌تواند باعث وقفه در زنجیره تولید محصولات در آسیا شود. وزارت تجارت ژاپن این تصمیم را واکنش به “ایجاد یک وضعیت نامناسب” خواند.

در همین رابطه استیلول دستیار معاون وزیر خارجه آمریکا در امور شرق آسیا و پاسیفیک از روز سه شنبه برای دیداری سه روزه وارد سئول شده است. گفته می شود سئول خواستار میانجیگری آمریکا در حل تنش اخیر شده است.

وی با مقامات ارشد ریاست جمهوری و وزارت خارجه کره جنوبی درباره راهکارهای دیپلماسی برای خلع سلاح کره شمالی، تلاش‌های کلی برای ایجاد صلح دائمی و تقویت بیش از پیش روابط دوجانبه گفتگو کرده است.

کیم هیون چونگ معاون مدیر دفتر امنیت ملی کره جنوبی که میزبان استیلول بوده است در جمع خبرنگاران درباره تنش اخیر سئول-توکیو گفت که استیلول به اندازه کافی جدی بودن موضوع را درک کره است.

اما موضوعی که برخی ناظران اعلام کردند این است که دیپلمات بلندپایه آمریکایی احتمالا از کره جنوبی بخواهد به طرح آمریکا برای ایجاد ائتلاف برای عبور مرور از تنگه هرمز بپیوندد؛ طرحی که آمریکا در آن موفقیتی نداشته است.

سیاسی
شناسه : 34889
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا