خطرات رژیم گیاه خواری برای بدن

جهان صنعت نیوز:  رژیم های گیاه خواری، رژیم هایی هستندکه منبع اصلی تأمین مواد غذایی آنها منابع گیاهی است.

برخی فرآورده های حیوانی نیز مجازند که اغلب شامل فرآورده های لبنی و تخم مرغ می شود؛ اما گوشت به طور جدی در این رژیم ها ممنوع است. اما زمانی که صحبت از رژیم های گیاه خواری سرسخت است، هیچ گونه خوراکی حیوانی (گوشت، لبنیات، تخم مرغ) تحمل نمی شود.

کمبود پروتئین بدون گوشت

با توجه به اینکه دریافت پروتئین بستگی به دو اسید آمینه (سازنده های اصلی پروتئین ها) دارد که برخی آنها را ضروری می نامند، یعنی بدن خودش نمی تواند آنها را بسازد؛ بنابراین باید مقدار کافی آن از مواد خوراکی بیرون تأمین شود.

گیاهان نیز اسید آمینه دارند. به این ترتیب آنها هم حاوی پروتئین با ارزش بالای بیولوژیکی هستند. در عوض توجه داشته باشید که تمام گروه های غذایی حاوی همان نوع از پروتئین ها نیستند.

به همین خاطر است که حبوبات و غلات این نوع از پروتئین ها را دارند. به بیان دیگر، مشارکت حبوبات و غلات در این رژیم ها ضروری است و هرچه منابع حیوانی در رژیم غذایی کمتر مجاز باشند، این مشارکت باید جدی تر باشد.

به همین منظور غذاهای زیادی وجود دارند که گیاه خوران می توانند از آنها استفاده کنند، مانند: نخود و سبوس، سوپ نخود و نان، برنج و حبوبات (لوبیا، عدس) و…

درنهایت، گیاهخوران، خصوصا آنهایی که لبنیات و یا تخم مرغ کمی استفاده می کنند، درمعرض خطرکمبودها قرار ندارند، مگر اینکه احتمالا دچارکمبود آهن شوند.

کمبود آهن در گیان خواران

خطر کمبود آهن خصوصا برای زنانی که ایام قاعدگی دارند و برای کودکان درحال رشد، نگران کننده است.

بیشتر بخوانید: 

این خطر درمیان بقیه گیاه خوران ضعیف تراست زیرا حتی اگر آهن با منشأ حیوانی بهتر از آهن گیاهی جذب شود، اما باز هم آهن منابع گیاهی تأمین کننده ۸۵ درصد از آهن موجود در تغذیه ماست.

جذب آهن درصورت کمبود، افزایش می یابد

در نهایت، مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات در بین گیاهخوران ویتامین C قابل توجهی را وارد بدن آنها می کند، این ویتامین نیز به عنوان اصلاح کننده جذب آهن توسط بدن شناخته شده است.

دررابطه با دو گروه در معرض خطر (کودکان و زنانی که ایام قاعدگی دارند)، مکمل آهن بسیار مهم و ضروری است.

بهترین حالت این است که این افراد با یک پزشک مشورت کنند.

بهترین منابع پروتئین گیاهی

بهترین منابع تأمین پروتئین گیاهی در میان حبوبات عبارتند از: لوبیای سفید، لوبیای قرمز، لوبیا چیتی، عدس، سویا، نخود، و بادام زمینی.

درمیان غلات: گندم، سبوس، برنج، ذرت، ارزن، جو، جو دوسر، و بلغور از جمله این منابع هستند.

احسان عابدی – مربی بدن ساز و مشاور تغذیه

https://www.instagram.com/fitwithehsan

 مطالب دیگر از این نویسنده

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهورزشی
شناسه : 52848
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا