رنج بی‌پایان بورس

به گزارش جهان صنعت نیوز:  در همین حال اگرچه ستاد اقتصادی دولت هم پس از افزایش اعتراضات نسبت به عملکرد منفی وزیر اقتصاد و زنگ خطر استیضاح خاندوزی، بسته‌ای ۱۰‌بندی را تحت عنوان «حمایت از بازار سرمایه» به تصویب رساند اما انتشار این خبر هم نتوانست بازار را به شرایط متعادل بازگرداند. اهالی بازار به این باور رسیده‌اند که طی مدت اخیر دولت و مجلس بیش از آنکه اقداماتی عینی و عملی در راستای بهبود متغیرهای اثرگذار بر بازار سرمایه صورت دهند، به برگزاری جلساتی پرداخته‌اند که گاه حتی درز اظهارات مسوولان از این جلسات هم حاشیه‌ساز شده و اثر منفی بیشتری را به بازار سرمایه تحمیل کرده است. در این میان تحلیلگران بازار سرمایه عنوان می‌کنند بهتر است دولت به جای تکاپوی‌های رسانه‌ای تحت عنوان حمایت از بازار سرمایه، شرایط کلی اقتصاد را در مسیر صحیح قرار دهد و هدایت کند تا از این طریق، راه برای بهبود وضعیت بورس و بازگشت سرمایه‌گذاران به این بازار هموار شود.

احسان خاندوزی وزیر اقتصاد به تازگی اظهار کرده که وضعیت بازار سرمایه در شرایط آغاز به کار دولت در شهریورماه بسیار غیرقابل تصور بوده است. او در حالی عنوان کرده است «برای هر کدام از سهامداران و مردم و در نهایت برای اقتصاد ملی و برای ماه‌های آینده چشم‌انداز امیدبخشی را خواهیم داشت» که پیش از سکانداری وزارت اقتصاد بارها نسخه‌های متنوعی برای بهبود وضعیت بورس و بازاری ارائه داده بود که با مشاهده وضعیت آن در شهریورماه سال‌جاری غافلگیر شده است! در همین حال به تازگی فیلمی از مباحثه محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و مجید عشقی رییس سازمان بورس در رسانه‌ها منتشر شده که حاکی از دیدگاه نامبارک متولی بازار سرمایه نسبت به تعداد و میزان زیان ذی‌نفعان بازار سرمایه است. بدین ترتیب در حالی که دولت جدید اعلام کرده بود که نجات بازار سرمایه یکی از اصلی‌ترین اولویت‌ها خواهد بود اما اکنون انتشار مباحثات پشت‌پرده مسوولان سازمان بورس و اظهارات اخیر خاندوزی نشان از دیدگاه ناآگاهانه و اشتباه دولت نسبت به بازار سرمایه دارد، به نحوی که اکنون اهالی بازار سرمایه را نسبت به تحولات جدی در مورد متغیرهای اثرگذار در بازار سرمایه و حمایت واقعی از بازار با تردید مواجه کرده است. بر همین اساس بازار سرمایه روز گذشته نیز با ریزش ۳۰ هزار واحدی شاخص کل بورس و و عقبگرد هشت هزار واحدی شاخص هم‌وزن روبه‌رو بود.

مسیر ناهموار دولت

اهالی بازار سرمایه به این باور رسیده‌اند که حتی دولت جدید نیز به رغم شعارهای متنوع در حمایت از بازار سرمایه عملا اهمیتی برای بازار و ذی‌نفعان آن قائل نیست. در این میان برخی عنوان می‌کنند در بحبوحه مشکلات اقتصادی و کمبود منابع مالی، اولویت دولت، تامین حوزه‌های دیگری است. برخی نیز بر این باورند که دولت عملا برنامه‌ای برای حمایت از بازار سرمایه در دست ندارد و سوار بر موج اعتراضات نسبت به تصمیم‌های خلق‌الساعه اقتصادی، گاه برخی موارد را نیز از تصویب می‌گذراند که برخی از آنها در عمل قابلیت اجرایی ندارند. در همین حال طیف دیگری عطای حمایت دولت را به لقای دخالت‌ها و بهره‌برداری‌های آتی در بازار سرمایه بخشیده‌اند و هرگونه حمایت را تنها به معنای عدم دخالت می‌پذیرند. در این میان همچنین برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند که دولت در عمل نخواهد توانست برنامه‌ای را تحت عنوان حمایت از بازار سرمایه به سرانجام برساند چراکه بازار سرمایه به دلیل ارتباط تنگاتنگ به تمامی بخش‌های اقتصادی کشور، به شدت از روند کلی اقتصاد متاثر است و مادامی که شرایط اقتصادی کشور مشکلات را از سر نگذراند، بازار سرمایه نیز به مدار تعادلی باز نخواهد گشت. بر همین اساس انتظار ورود نقدینگی تازه به بازار، خروج پول‌های پارک‌شده به سمت سرمایه‌گذاری در سهام، بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران، رونق معاملات، رشد شاخص‌ها و مواردی از این دست در کوتاه‌مدت، انتظاری بیهوده و بی‌نتیجه است که تنها در صورتی وجهه عینی خواهد یافت که دولت سیگنال‌هایی از اقدامات موثر اقتصادی و گشایش در امور کشور را ارسال کند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمهپیشنهاد ویژه
شناسه : 242327
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا