حمایت از بورس با ابزار اوراق تبعی

به گزارش جهان صنعت نیوز:  اوراق اختیار فروش تبعی اوراقی است که براساس آن فروشنده که همان شرکت منتشر‌کننده است متعهد می‌شود تعداد معینی از سهام شرکت را به قیمت مشخصی که اصطلاحا به آن «قیمت اعمال» می‌گویند در تاریخ معین یا همان «تاریخ اعمال» از سهامدار خریداری کند. اوراق تبعی به عنوان یکی از ابزارهای پوشش ریسک، سهام سرمایه‌گذار را در برابر زیان احتمالی بیمه می‌کند. به این صورت که سهامدار عمده با توجه به شناختی که نسبت به سهم و پتانسیل‌های آن دارد، با فروش این اوراق تضمین می‌کند سهام سهامدار را در تاریخ مشخص در آینده به قیمت مشخص‌شده خریداری کند. قبل از انتشار این اوراق، در اطلاعیه‌ای به نام اطلاعیه عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اطلاعات لازم در مورد این اوراق و نحوه تسویه و اعمال این اوراق مشخص می‌شود. کارشناسان از این اوراق به عنوان بازی برد- برد در بازار سرمایه نام می‌برند و عنوان می‌کنند با استفاده از این اوراق می‌توان به سهامداران اطمینان داد که نگران کاهش قیمت‌ها در بازار سهام نباشند، تحلیل کنند و نسبت به سودآوری درک دقیق‌تری داشته باشند.

سهام شرکت‌ها در شرایط ارزندگی

در همین زمینه جواد عشقی‌نژاد، کارشناس بازار سرمایه گفت: امروز با توجه به شرایط بازار سهام، این بازار به حمایت نیاز ندارد، بلکه به واقعیت نیاز دارد تا در مسیر اصلی خود قرار گیرد. وی ادامه داد: واقعیت آن است که وضعیت سهام بسیاری از شرکت‌ها و پیش‌بینی‌ها از آینده در شرایط ارزندگی مطلوبی قرار دارد و در این صورت، قطعا هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری نسبت به حمایت ویژه از سهام خود اقدام خواهند کرد. عشقی‌نژاد افزود: نیاز امروز بازار سهام، آرامش و پیش‌بینی‌پذیری است که انتشار اوراق اختیار فروش تبعی در این موضوع اثرگذار است. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: به عبارت ساده‌تر، اوراق اختیار فروش تبعی، حاوی پیامی اعتمادآفرین به سهامداران است؛ به این صورت که ناشر معتقد است دارایی پایه، ارزنده بوده و حتی باوجود ریسک سیستماتیک بازار، حاضر است یک کف قیمتی برای بازدهی سهم طی یک دوره مشخص را تضمین کند. به گفته عشقی‌نژاد یک زمان ناشر از سهام خود برای آنکه کاهش بیشتری نیابد حمایت می‌کند، اما امروز شرایط بسیاری سهام ایده‌آل است و باید بدانیم که قطعا اوضاع فعلی بلندمدت نیست و شرایط متفاوت خواهد بود. از این رو حمایت هلدینگ‌ها از سهام زیرمجموعه خود و انتشار اوراق تبعی امری منطقی و جذاب برای ثبات‌بخشی به بازار است.

نقش اوراق تبعی در رونق معاملات سهام

مصطفی امید قائمی دیگر کارشناس بازار سرمایه هم در این باره گفت: انتشار اوراق تبعی در شرایط فعلی بازار سرمایه می‌تواند تا حد زیادی به رونق معاملات و بهتر شدن شرایط بازار کمک کند و اطمینان را به بازار سرمایه برگرداند. وی در خصوص برنامه هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری برای حمایت از بازار سرمایه با انتشار اوراق تبعی در گفت‌و‌گو با ایرنا عنوان کرد: با توجه به شرایط بازار سرمایه اکنون فرصت خوبی است که هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری وارد بازار شوند و سهام خریداری کنند. برای همین منظور می‌توانند برای تامین منابع خود از انتشار اوراق تبعی استفاده کنند، زیرا اوراق تبعی در قیمت‌های خوبی منتشر می‌شود و فرصت خوبی برای کسانی است که بخواهند این اوراق را بفروشند و تامین مالی کنند و وارد بازار شوند. امیدقائمی با بیان اینکه اوراق تبعی راهکاری است که برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری افراد مختلف در شرایط ریزشی بازار سهام و توسط سهامدار عمده شرکت‌ها منتشر می‌شود، تصریح کرد: شرکت‌ها با توجه به پتانسیل سهم می‌توانند دست به انتشار این اوراق بزنند و به خریداران تضمین دهند که در صورت عدم فروش سهام در تاریخ اعمال، قیمت سهم از قیمت اعمال کمتر نباشد؛ در غیراین صورت شرکت، سهام فردی که اوراق تبعی را خریداری کرده است به قیمت اعمال از وی خریداری و بدین صورت ضرر فرد را جبران می‌کند.

هدایت منابع به مسیر اصلی

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این رویه کمک می‌کند به اینکه هم تقاضای فروش کم شود و هم منابع در دست فروشندگان سهم به سمت شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ که ناشر اوراق تبعی هستند برود که شرکت‌ها از محل این منابع برخوردار شده و از فرصت‌های بازار استفاده کنند. وی با بیان اینکه انتشار این اوراق می‌تواند تا حد زیادی به رونق بازار و بهتر شدن شرایط بازار سرمایه کمک کند و اطمینان را به بازار سرمایه برگرداند و موثر باشد، تاکید کرد: انتشار اوراق تبعی روی سهم‌هایی که قیمتشان برای خرید مناسب است و سهامداران عمده از بازدهی آنها اطمینان دارند، می‌تواند موثر باشد و اعتماد را به بازار سرمایه برگرداند و موجب افزایش حجم معاملات شود و از خروج حقیقی‌ها از بازار جلوگیری کند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمه
شناسه : 292995
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا