جزئیات پرداخت ۴۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی

به گزارش جهان صنعت نیوز:  در راستای حفظ اشتغال بنگاه‌ها و صیانت از نیروهای کار، پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در دستور کار وزارت کار قرار گرفت و بر این اساس، ۱۴رسته شغلی منتخب که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی بودند، برای استفاده از تسهیلات مذکور به سامانه کارا معرفی شدند تا مراحل ثبت نام خود را از این طریق دنبال کنند.

در مرحله نخست پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا، نزدیک به ۱۴هزار میلیارد تومان تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در کشور پرداخت شده و متقاضیان به ۱۹بانک تعیین شده در این حوزه معرفی شدند که مبلغ مذکور در ۱۴رسته و ۸۵۸زیر رسته تعریف شده است.

در مرحله دوم پرداخت تسهیلات کرونا نیز رقمی معادل ۸۰۰۰میلیارد تومان درنظر گرفته شده که قرار است به چهار بخش حمل و نقل، گردشگری، فرهنگ و هنر و ورزش اختصاص یابد.

درحالت کلی تسهیلات کرونایی در چهار بخش خانوار, اشتغال محور, بنگاه محور و وام ودیعه مسکن پرداخت شد. در بخش خانوار سرپرستان خانوار وام‌های یک میلیون تومانی دریافت کردند، در بخش تسهیلات اشتغال محور، کسب‌وکارهای ۱۴گانه با ثبت‌نام در سامانه کارا، وام ارزان قیمت کرونایی گرفتند، در تسهیلات بنگاه‌محور یا بخشی، بنگاه‌های فعال آسیب دیده از کرونا در حوزه‌های «گردشگری»، «فرهنگ و هنر» و «ورزش و جوانان» به تناسب ابعاد و بازار بنگاه‌ها تسهیلات گرفتند و در بخش وام ودیعه مسکن نیز مستاجران، متناسب با شهرهای محل سکونت خود در کلان‌شهرها، مراکز استان و شهرستان‌ها تسهیلات حمایتی دریافت کردند.

طبق گفته ی مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی تا کنون حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی پرداخت شده است.

شهرزاد دانشمندی, مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت:از ۷۰۰هزار میلیارد ریال اعتبارات کرونایی تصویب شده تاکنون ۴۲۱هزار میلیارد ریال تسهیلات کرونایی پرداخت شده است که سهم کسب وکارهای آسیب دیده ازکرونا ۶۶هزار میلیارد ریال، سهم حمل و نقل۲۳ هزار میلیارد ریال، سهم یارانه بگیران و کمک معیشتی خانوارها ۲۸۵ هزار میلیارد ریال و وام ودیعه مسکن ۴۶ هزار میلیارد ریال بوده است.

شهرزاد دانشمندی، مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی در گفت وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا گفت: تسهیلات کرونایی طبق مصوبه ستاد ملی کرونا و ابلاغی که شده از ۱۵فروردین ۱۴۰۰متوقف خواهد شد. 

وی افزود: بانک‌ها موظف هستند تا آخر سال تمامی تسهیلات مصوب شده را پرداخت کنند. در رابطه با تسهیلاتی که تاکنون پذیرش نشده‌اند، فعلا مصوبه‌ای نداریم. بنابراین آنچه‌که در این مرحله مطرح است دریافت وثایق و مستندات لازم توسط بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات است و دلیل کندی روند پرداخت‌ها همین مساله است.

دانشمندی در توضیح روند بازپرداخت تسهیلات هم گفت: در مساله بازپرداخت ها دو بحث وجود دارد،اول بازپرداخت تسهیلات یارانه بگیران و  تسهیلات معیشتی خانوارها است که با حمایت و دقت نظام بانکی، تسهیلاتی به میزان ۲۸۵هزار میلیارد ریال پرداخت شده است اما فقط ۲قسط بازپرداخت شده است و ۷قسط دیگر معوق مانده‌اند. این در حالی است که دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا بر بازپرداخت این تسهیلات تاکید داشته‌اند و این بدهی جزو اولویت مطالبات بانکی و از دیون ممتاز دولت است.

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: بحث دوم هم در رابطه با  تمدید زمان بازپرداخت سایر تسهیلات کرونایی به کسب وکارهای آسیب دیده از کرونا، است که اخیرا بسیاری از استان‌ها خواستار  استمهال و تمدید زمان بازپرداخت اقساط تسهیلات کرونایی شده‌اند،اما موافقت نشد. بنابراین می‌بایست طبق روال معین شده، بازپرداخت‌ها انجام شوند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 176844
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا