بانک ها آمار دقیقی از اموال مازاد خود نمی دهند

 جهان صنعت نیوز|  عضو کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به الزام بانک ها برای واگذاری اموال مازاد خود، گفت: آمار دقیقی از میزان اموال مازاد بانک‌ها وجود ندارد و بانک ها نیز اطلاعات کاملی در این باره ارائه نمی دهند و اصل احتیاط را در گزارش دهی درباره آن اعمال می کنند.

نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه متاسفانه در  ایران بیشتر بانک ها ماموریت بانکداری خود را رها کرده و وارد سایر موضوعات اقتصادی و بازارها می شوند، افزود: بیشتر بانک ها نقدینگی خود را در بخش ساختمان، مسکن  و بنگاهداری سرمایه گذاری می‌کنند، در حالی که این اموال را می توانستند در بحث سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و سرمایه گذاری در بخش فعالیت های اقتصادی مولد هزینه کنند.

وی ادامه داد: با توجه به تورمی که در کشور هر چند سال یکبار رخ می‌دهد بانک‌ها برای افزایش ارزش اموال خود سعی می کنند آنها  را حفظ کرده و چندین برابر سود کنند، در حالی که باید این سرمایه را در بخش‌های مولد اقتصادی فعال کنند و در قالب سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی تسهیلات پرداخت کنند.
مرادی با اشاره به اینکه براساس قانون بودجه سال ۹۸، بانک ها موظف به واگذاری اموال مازاد خود هستند،  تاکید کرد: کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این بخش نظارت و رصدهای لازم را انجام می دهد تا این اموال و املاک به فروش برسد و وارد چرخه تولیدی و اقتصادی کشور شود.

وی با  بیان اینکه گاهی برخی بانک ها در فروش اموال مازاد سنگ اندازی می کنند، افزود: برخی بانک ها قیمت املاک خود را تا حدی بالا اعلام می کنند که به دلیل بالا بودن قیمت ملک و در برخی موارد نبود خریدار به دلیل نرخ بالا به راحتی نمی توان بخشی از اموال آنها به‌ ویژه در بخش مسکن و ساختمان را واگذار کرد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه یکی از موانع موجود بر سر راه بهبود کسب و کارها، دشواری تأمین مالی از  طریق بانک هاست، تصریح کرد: نبود منابع مالی کافی جهت پرداخت تسهیلات یکی از دلایل دشواری تأمین مالی از بانک هاست که با واگذاری اموال مازاد بخشی از نقدینگی مورد نیاز بانک ها در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

اقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 35492
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا