۶ سینماگر در لیست ممنوع‌الکاری

به گزارش جهان صنعت نیوز:  محمد خزاعی درباره فیلم‌های توقیف شده و ابهام در موقعیت اکران فیلم «برادران لیلا» و شانس این فیلم برای معرفی به اسکار در حالی که این‌گونه به نظر می‌رسد که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف برخی فیلم‌ها و ممنوع‌الکاری عوامل این فیلم‌ها همچون نوید محمدزاده را تایید کرده است، گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحبت‌های اخیر خود نسبت به توقیف و یا ممنوع‌الکار بودن فرد و یا فیلم خاصی صحبت نکرده است. وی اعلام کرده است که اگر کسی ممنوع‌الکار شده باشد عطف به‌ما‌سبق نمی‌شود و فیلم‌های گذشته‌ای که بازی کرده و یا ساخته‌اند دچار مشکل نمی‌شود.

جمله وزیر فرهنگ دقیقا این بود، اما رسانه‌ها به سمت و سوی یک بازیگر و یا کارگردان این صحبت را ارجاع داده و نقد و تحلیل‌های خود را داشتند.

او در ادامه توضیح داد: یکسری از دوستان برای بیانیه ۱۷۰ نفر و یکسری دیگر از دوستان نیز در حاشیه جشنواره فیلم کن دچار مشکلاتی شده‌اند.در این راستا و درباره بیانیه ۱۷۰ نفر درخواستی کردیم که گفتند این جریان مربوط به سازمان سینمایی نیست، همچنین از کسانی که این بیانیه را امضا نکرده و اطلاعی نسبت به آن نداشتند خواستیم رسما اعلام کنند تا دچار مشکلات عدیده نشوند، اما اینکه کدام یک از این دوستان ممنوع‌الکار هستند، تا آخر هفته آینده رسما اعلام می‌شود.

او با اشاره به اینکه یک لیست از احتمال ممنوعیت برخی از افراد وجود دارد، توضیح داد: در مجموع نام ۶ نفر اعلام شده بود که تعداد آن تا امروز کم شده است و هفته بعد مشخص می‌شود که به عنوان مثال تدوینگر «عنکبوت مقدس» در چه شرایطی قرار می‌گیرد.

خزاعی بار دیگر گفت: تاکید می‌کنم که من ندیدم اسماعیلی نام شخص خاصی را بیاورد، بلکه گفته است تمام هنرمندانی که نام آنها به عنوان ممنوع‌الکار اعلام شوند، سعی خواهد کرد که عطف به‌ماسبق نشود و سرمایه، تهیه‌کننده و کارگردان و گروه تولید دچار آسیب نشوند. این به آن معنا است که جلوی آثاری که افراد ممنوع‌الکار در آن حضور دارند گرفته نشود و شرایط طبیعی اکران را طی کند. البته این مساله خیلی فرق می‌کند با آثار جدیدی که قرار است این افراد در آن حضور داشته باشند.

عدم سختگیری نسبت به «برادران لیلا»

رییس سازمان سینمایی درباره فیلم «برادران لیلا» به کارگردانی سعید روستایی هم بیان کرد: سازمان سینمایی هرگونه همکاری و مشارکت با عوامل این فیلم داشت و حتی ما جلسات مکرری قبل از اعزام دوستان داشتیم و پیشنهاد اصلاح مواردی نیز داده شد.

دوستان در ابتدا این موارد را قبول کردند و بعد نپذیرفتند و رسما اعلام کردند که هیچ پلانی حذف و یا سانسور نمی‌شود و در نهایت این فیلم بدون پروانه نمایش بین‌الملل در جشنواره‌های خارجی حضور پیدا کرد. تاکید می‌کنم که قوانینی که در حال اجرا است، قوانین دوره ما نیست، قوانینی است که از قبل در سازمان سینمایی بوده که براساس آن هرکسی که می‌خواهد در عرصه بین‌المللی حضور پیدا کند قبل از آن باید پروانه نمایش بین‌المللی را دریافت کند.

وی ادامه داد: ما نسبت به «برادران لیلا» سختگیرانه برخورد نکردیم بلکه از روز اول با حضور در سازمان سینمایی بر ۳ مساله تاکید کردیم که یکسری از بحران‌های ما مربوط به این سه مساله است و شامل قانونگرایی، استانداردسازی و عدالت‌محوری است. زمانی که بخواهیم این سه مورد را اجرا کنیم باید برای همه اجرا شود.

خزاعی گفت: در دوره جدید اعلام کرده‌ایم که هر فیلمی که به آن پروانه ساخت داده‌ایم که شامل پروانه‌های صادرشده از آذر ماه سال ۱۴۰۱ می‌شود، بی‌شک برای پروانه نمایش دچار مشکل نشده و مورد حمایت قرار می‌گیرد و نمی‌گذاریم توقیف و یا دچار مشکل شود. چراکه امضای یک مدیر اعتبار یک مدیر است و با این امضا صاحبان فیلم‌ها خیالشان راحت می‌شود که فیلمشان دچار مشکل نخواهد شد و قول داده‌ام تا زمانی که در سازمان سینمایی باشم هر فیلمی که در دوره ما تولید شود و یا پروانه ساخت آن از ما گرفته شود مورد حمایت قرار می‌گیرد تا نمایش داده شود.

وی توضیح دهد: ما مشکلی برای «برادران لیلا» ایجاد نکرده‌ایم که آن را حل کنیم. این فیلم در حال طی شرایط طبیعی خود بوده و خود دوستان یکسری از اصلاحات را انجام نداده و در مجامع بین‌المللی رسما اعلام کرده‌اند که از فیلم کم نمی‌کنند. مساله بعدی اظهارنظرهایی بود که انجام دادند و همه اینها دست به دست هم دادند که تبدیل به جریان شود. این مساله مشکل سازمان سینمایی نیست و مشکل رفتار غیرقانونی این دوستان بود. اگر همین دوستان مانند مانی حقیقی و یا هومن سیدی که فیلم‌هایشان در حال حاضر در بازارهای بین‌المللی حضور دارند پروانه نمایش دریافت کرده بود هیچ مشکلی نداشتند.

وی تاکید کرد: درباره فیلم جلیلوند نیز باید بگویم هیچ اقدامی برای دریافت پروانه نمایش نکرده است و تازه در تاریخ ۳ مردادماه درخواست مجوز کرده که باید بررسی شود. جلیلوند مانند دوستان دیگر از قبل اقدام نکرده است. در حال حاضر فیلم‌هایی که قانونی برخورد کرده‌اند می‌توانند در جشنواره‌های خارجی حضور پیدا کنند. درحال حاضر ۵ فیلم درخواست داده‌اند که درحال بررسی است.

تعدد پروانه نمایش منجر به قاچاق فیلم‌ها می‌شود

رییس سازمان سینمایی در ادامه گفت: این مساله را مدنظر قرار دهید زمانی که فیلم‌ها مجوز بین‌الملل نمی‌گیرند، ۲ روایت خواهند داشت.

یک روایت وقتی که در بازارهای خارجی هستند و یک روایت وقتی که در بازارهای داخلی قرار می‌گیرند که این مساله به قاچاق فیلم کمک می‌کند. در سال‌های گذشته به این دلیل قاچاق فیلم صورت می‌گرفت که ۳ پروانه نمایش رسانه‌های خانگی، سینمای حرفه‌ای و تلویزیون را شامل می‌شد.

با توجه به تفاوت اینها نسخه‌ای که اصلاح نشده بود، بیشتر مورد استقبال مردم قرار می‌گرفت و این باعث قاچاق فیلم‌ها می‌شد و ما در حال حاضر تلاش می‌کنیم که براساس قانون عمل کنیم.

یعنی اگر دوستان خودشان را درچارچوب قانون قرار دهند مشکلی پیش نمی‌آید. البته با توجه به وجود کرونا در دوره‌های گذشته فضا کمی باز‌تر شده بود و در کنار آن شرایط اقتصادی و تولید که خوب نبود، باعث شد تا بازگشتن به قوانین سینمایی کمی طول بکشد. ما در حال حاضر با ۱۷۰ فیلمی مواجه هستیم که در دوره‌های گذشته ساخته شده و شرایط کرونا اجازه اکران آنها را نداده و سرمایه‌های دوستان دچار مشکلات بسیاری شده است. به همین دلیل ما باید برای اکران این فیلم‌ها برنامه‌ریزی کنیم تا امکان اکران آنها فراهم شود تا در سال آینده با این ظرفیتی که ایجاد می‌کنیم دچار فیلم‌سوزی نشویم.

اجتماعی و فرهنگیاخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهخواندنی
شناسه : 282328
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا