احسان شادی * دقت در گزارشهای برآمده از نشست وین برای پرونده هستهای یا آن طور که مقام ارشد مذاکرهکننده ایرانی میگوید برای رفع تحریمها ناامیدکننده است. مقامهای اصلی دیپلماسی در ایران و آمریکا پردهپوشی و پنهانکاری در این باره را روا نمیدانند و با صراحت میگویند به دیگری اعتماد ندارند و هر کدام دیگری را متهم میکند که با زیادهخواهی میخواهد زیر میز مذاکره بزند. البته تا ساعتی که این نوشته تهیه میشد تنها خبر امیدوارکننده نسبی این بود که ایران پیشنهادهای خود را به کمیسیون تخصصی ارائه داده است و باید این کمیسیون برنامه ایران را بررسی کند. واقعیت این است که مجادله فرسایشی دو طرف اصلی درباره پرونده هستهای و سایر مسائل ایران و آمریکا، روح و روان شهروندان ایران را که چشم به صلح دوختهاند آزار میدهد. این درست است که ایرانیان حکومت را در این باره که با کدام برنامه و کدام راهبرد میخواهد پرونده را ببندد آزاد گذاشته و فشاری به حکومت از سوی مردم دیده نمیشود اما واقعیت این است که کار به همین سادگی هم نیست. حالا اگر شهروندان ایرانی بدانند که رییس سازمان برنامه و بودجه با صراحت میگوید بودجه سال بعد را با فرض ادامه تحریم تهیه کردهایم بدون تردید ناامیدتر خواهند شد. ادامه زندگی با تحریم و پیامدهای دشوار و کمرشکن آن برای ایرانیها مزه و بوی ناخوشایندی دارد و شاید زندگی برایشان سختتر شود. ایرانیان از دولت تازه انتظار دارند سد تحریم را به هر ترتیبی که ممکن است از سر راه زندگی و کسبوکار آنها بردارد و اجازه دهد دستکم برای یک دوره کوتاه نفس تازه کنند تا بتوانند با بردباری بیشتر بار سنگین تحریم را بر دوش نحیف خود نگه دارند. ایرانیان نباید به بو و مزه ناخوشایندی که پیامدهای ادامه تحریم دارد عادت کنند و این راهی است که باید از سوی نهادهای قدرت هموار شود. اگر دولت سیزدهم میتواند دخل و خرج کشور با همین وضعیت و ادامه تحریمها که سختگیرانهتر نیز خواهد شد را به تعادل برسانند زودتر به مردم اعلام کنند. شاید لایحه بودجه ۱۴۰۱ که دستپخت تمامعیار جناح سیاسی اصولگرایان است و هیچ اصلاحطلب یا اقتصاددان لیبرالی هم در تهیه آن سهم و نقش نداشته است بتواند از برنامه دولت پردهبرداری کند. باید میزان فشار وارد شده بر شهروندان در صورت ادامه تحریم اندازه گرفته شود و ببینیم که جسم و جان ایرانیان آمادگی کشیدن این بار را به مدت نامعلوم دارد یا نه؟
طعم و بوی زندگی با تحریم ادامهدار

برچسب ها
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
«جهانصنعت» در گفتوگو با کارشناسان تبعات برخوردهای بی سرانجام مسوولان با وقایع هولناک را بررسی کرد
دستورات نمایشی
افزایش تجارت ایران و روسیه به ۴۰ میلیارد دلار/ امضای چند قرارداد در حوزه انرژی بین تهران و مسکو
وزیر نفت از اختصاص اعتبار پنج میلیارد دلاری روسیه به ایران و امضای چند قرارداد در حوزه انرژی بین تهران و مسکو خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم سطح روابط تجاری دو کشور در همه زمینهها را به ۴۰ میلیارد دلار در سال برسانیم.
محدودیت زمانی ثبتنام یارانه فعلا برداشته شد
متقاضیان برای دریافت یارانه نقدی می توانند فعلا بدون محدودیت زمانی برای ثبت نام اقدام کنند.
دستورات نمایشی
از وقتی خبر ریزش ساختمان متروپل در آبان رسید، هزار و یک اتفاق و خاطره بد دیگر هم از پیش چشممان گذشت، از جمله ریزش پلاسکو در تهران. وقتی هم آقایان مسوول یکییکی دستورات فوری و جدی برای پیگیری صادر کردند نیز یاد موارد بیشتری افتادیم که به این شکل واکنش نشان داده و وعده رسیدگی یا پیگیری و برخورد داده بودند. مثلا وقتی پلاسکو فرو ریخت، آقای قالیباف که دیروز دستگاههای اجرایی را خطاب قرار داده و خواستار پیگیری ماجرای مرگبار آبادان شد، خودش در سیبل انتقادات بود اما دیگران دستور پشت دستور دادند و سعی کردند که مردم داغدیده را تسکین دهند.در مواردی مثل ماجرای معدن یورت، هواپیمای اوکراینی و… یا حتی همین اواخر در قضیه ورزشگاه مشهد هم دقیقا مشابه همین برخورد صورت گرفته بود. کلی وعده و وعید برای پیگیری و رسیدگی سریع به موضوع و دریغ از یک گزارش شفاف به مردم؛ مطالبه برخورد با مسببان و دادگاه علنی و از این دست هم که بماند.